miercuri, 30 iulie 2014

Je si Restu'

Je, avand o zi de afaceri proasta astazi si o mare durere de cap, s-a hotarat sa se relaxeze pe facebook. Proasta idee. Facebookul dupa cum am invatat in primele zile de scoala este locul unde toti prostii se strang sa invete sau sa ii invete pe altii cum sa fie mai prosti.
Je a observat la un moment dat cum unele din prietenele lui de pe Fb ( prietene pe care Je le-a considerat mereu cam duse cu pluta, deprimate, instabile emotional, un pericol pentru el si pentru cei din jur si in mare parte extrem de proaste ) cum dau like in veselie la un grup din ala de motivare emotionala si profesionala numit Cred. Simt. Si ma pis... sau ceva de genul. ( Je a schimbat numele de mila proastelor care pun botul la asa ceva + faptul ca ii place Cred. Simt. Si ma pis.... Se apropie foarte mult de senzatiile pe care le are Je cand consuma alcool)

Cand Je a intrat in grupul respectiv ( Je s-a gandit la asta intr-un mod pornografic), Je a observat ca toate sfaturile de pe pagina respectiva incepeau cu comanda aici, achizitioneaza de aici, detalii despre comenzi aici. Dupa ce se termina astea cu comenzile apar posturile cu idiotii cu teorille conspiratiei. Je a citit una si l-a durut mai rau capul.

Se ia un prost care nu are ce face toata ziua, care este antisocial de cand se stie si care in momentul in care iese din bloc sa-si ia apa plata se intalneste in lift cu vecina buna de la 6. Vecina de la 6 care facandu-si vand cu factura de la Enel il intreaba: "Nu-i asa ca e foarte cald?" Prostul ramane blocat pentru ca ma-sa nu l-a dat afara din casa la 30 de ani sa se duca sa ia viata in piept, sa faca un ban, sa interactioneze social cu populatia blocului si eventual cu femeile. Si se uita in parte celalata gandindu-se cat dracu mai are pana ajunge la parter sa-si ia apa si sa revina in fata calculatorului sa mai enunte o teorie idioata despre un eveniment de care nu are habar si pe care il ia la bani marunti fara sa aiba nici cea mai mica pregatire sau macar cunostinte in domeniu. Si sta si citeste povesti de pe diverse forumuri si pagini si cand se simte deprimat intra pe siteuri de dezvoltare emotionala pline de discursuri motivationale care in mare parte spun acelasi lucru. TU esti OK. Societatea e bolnava. TU esti normal. Societatea nu e normala. Dar daca vrei sa afli ca TU esti normal si cum poti sa ramai in continuare asa da clic aici. Cu doar 150 Lei poti afla asta. Iti vindem 3 cd in care noi iti repetam ca tu esti normal si ca nu trebuie sa faci nimic in plus sau sa pleci de la ma-ta de acasa. Cumpara-le asculta-le si iti vei da seama ca e normal sa fi asa. Daca nu iti dai seama cu 50 ron in plus poti cumpara cartea care iti spune ce iti spune si cd. E la fel doar ca pe hartie.

Fratilor, Je cunoaste persoane din astea. Persoane care cred rahaturile astea. Persoane care invata sau inteleg din astea ca e bine sa ramai asa. Ca nu e nevoie sa vrei mai mult. Ca sunt si altii ca tine, ergo nu esti singur. E ok sa faci parte dintr-o multime de ratati. Si persoanele astea se duc acasa seara si se culca linistite. Si dorm linistite si se trezesc a doua zi pe la 10-11 si intra pe Fb sa vada ce cacaturi motivationale au mai aparut. Cacaturi care sa ii duca mai departe si in ziua urmatoare.

Si lui Je nu i se pare normal. Sa crezi in astea si sa dai niste bani pe care ii ceri parintilor sau prietenilor pentru ele e absurd. E ca si cum ai crede ca Ponta o sa faca ceva pentru tara asta.

Din punctul de vedere al lu Je toata cacaturile astea ar trebui puse in aceasi categorie. Categoria "Cacaturi". Alaturi de reclama de la Corso, Victor Ponta, Lora, Rikardo Priceless, Basescu, Amna feat Adda - Nu am aier, Gadea, ciorile care nu platesc impozite, cocalarii si alea unspee' mii de siteuri de dezvoltare emotionala.

Je nu e asa. Je se trezeste la 6.30 dimineata. La 8 se aseaza in fata in fata calculatorului si se gandeste cum sa mai faca un ban in plus. Cum sa scoata banii de facturi sau de impozite. Ca Je nu e ca ciorile alea care nu platesc impozite. Ca Je nu a stat in casa parintilor pana la 30 ani. Je nu a stat niciodata cu parintii. Nu stie cum e asta. Je a locuit cu o bunica de care a avut grija pana a murit. Dupa care au venit rudele si i-au luat casa. Se mai intreaba unii de ce e Je nervos mereu. Cum olo lui sa nu fie cand s-a zbatut toata viata sa supravietuiasca. Asa ca Je nu-i intelege pe aia de mai sus. Pe aia care nu sunt in stare sa faca nimic cu viata lor, care nu sunt in stare sa produca un ban, care se complac in starea in care sunt gandindu-se ca societatea de de vina pentru asta. Je le transmite sincer ca isi baga olo....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu